Proffs på vattenrening och service

VRG Vattenreningsgruppen H2O AB

Vi är den svenska representanten för Culligan vattenrening och har flera personer med mer än 35 års erfarenhet av vattenrening och Culligans produktsortiment för hushåll, vattenverk, industri och badanläggningar. Vi jobbar med Culligans hela sortiment av välkända kvalitetsprodukter för vattenrening såsom avhärdningsfilter, vattenfilter för reducering av järn, mangan och grumlighet, UV-system, doseringsstationer samt poolfilter och övervakningssystem.

VRG Vattenreningsgruppen H2O AB är den svenska leverantören av utrustningar inom vattenrening av märket Culligan men vi producerar och levererar även vattenfilter av vårt egna framtagna märke VRG. Vi har stort kunnande om hur vatten ska behandlas och lång erfarenhet av vattenrening för alla behov och önskemål. Dessutom har vi inom företaget möjlighet att utföra vattenutredningar samt projektering av större utrustningar till industri och vattenverk.

Inom vattenrening kan vi även erbjuda följande:

  • Erfaren och kunnig personal som kan ge snabb support och rådgivning inom vattenrening.
  • Vattenanalyser till självkostnadspris från ett ackrediterat laboratorium.
  • Förslag på vattenbehandlingsutrustning skickas till kunden med produktblad och förklaring till analysrapporten.
  • Snabba och effektiva leveranser av föreslagen vattenreningsutrustning.
  • Omsorg och service – vår egen serviceorganisation med specialutbildade tekniker och fullt utrustade servicebilar.
  • Förutom service på våra produkter utför vi även fullgod service på flertalet andra produkter.
  • Vi tar ansvar för service och support efter köp av vattenreningsutrustning och installation.

Det är viktigt för oss att du får rätt hjälp. Därför ber vi dig att vi får ta del av just dina synpunkter om hur du har upplevt oss som företag och vår service till dig.

Är du nöjd – Så är vi nöjda!
Välkomna till VRG Vattenreningsgruppen H2O AB

Kontakta oss om vattenrening »

Historik

Allt började 1936 i en liten smedja i Illinois:

Emmet Culligan

Emmet Culligan perforerade botten på en stor konservburk, som han sedan fyllde med greensan (se utdrag ur Teknisk Tidskrift nedan). Han lät vatten rinna genom burken och använde sedan det mjukgjorda vattnet att tvätta sina barns blöjor. Vattnet höll 36 grains hårdhet innan behandling och 0 grain efter ha runnit genom burken. Emmet Culligan hade upptäckt sin egen metod att framställa mjukt vatten. (1 grain= 0,0648 g)

1938 började en produkt baserad på denna prototyp att säljas i USA och redan ett år senare hade Emmett Culligan 150 återförsäljare.

I dag är Culligan världsledande inom vattenrening och har mer än 1 300 återförsäljare och ett stort antal fabriker runt om över hela världen.

Produkterna för vattenrening utvecklas ständigt och nya tillkommer allteftersom kraven på vårt vatten förändras. Föga anade väl företagets grundare att utrustning bärande hans namn skulle komma att användas till kalkavskiljning i vår tid. Emmet Culligans omsorg om sitt barn blev till en miljonindustri som vi ödmjukt förvaltar.

Avhårdning

Avlägsnandet av karbonathårdheten kan ske genom fällning med kalk och avlägsnande av icke-karbonat-hårdheten genom fällning med soda. Avlägsnande av båda slagen av hårdhet kan även ske genom kontakt med zeolit (permutit, natrolit, "greensand" m. fl.), vilken regenereras med koksalt. Även andra kemikalier kunna användas för avhårdning, men de nämnda äro f. n. de billigaste och därför vanligen använda.

Skicka fråga