Vi hjälper dig med ditt vatten

och erbjuder kundanpassade lösningar inom vattenrening.

Svavelväte – lukt av ruttna ägg

Varför luktar vattnet ruttna ägg?

Svavelväte i vattnet kan lukta som ruttna ägg och uppstår vanligtvis i djupborrade brunnar i syrefattiga miljöer. Halten svavelväte i brunnsvatten är så pass låg att det anses vara ofarligt för hälsan.

Bli av med lukten

För att bli av med lukten av svavelväte måste vattnet avluftas innan det leds in i hushållet. Vår svavelväteeliminator är försedd med en justerbar patenterad ”micronizer” luftinjektor som förser tryckkärlet kontinuerligt med rätt mängd luft, hydroforen är även försedd med en automatisk avluftare som leder ut gasen från tanken.

Är hårt vatten farligt?

Hårt vatten är inte farligt att dricka, däremot kan det skapa problem och slitage av hushållsprodukter, såsom kaffebryggare, diskmaskiner, tvättmaskiner, textil, värmepannor, varmvattenberedare med mera. Detta eftersom att när kalk värms upp sker det kalkutfällning och bildar således beläggningar i och utanpå rören. När du duschar i hårt vatten kan du med känslig hud i vissa fall märka dessa kalkutfällningar, kalken i vattnet lägger sig som en hinna över porerna på huden och täpper till, vilket i sin tur kan leda till klåda och rodnande hud.

Barn som luktar på vatten

Vattenreningsgruppen rekommenderar

VRG & Culligan avhärdningsfilter